Ar žinote kokia nauda Bičių Žiedadulkių?

person Posted By: Adminas Adminas list In: Subkategorija 1 On: comment Comment: 0 favorite Hit: 502

Susipažinkite su gamtos multivitaminais. Bičių žiedadulkės tiekia baltymus ir vitaminą B, kad pamaitintų jūsų kūną ir palaikytų jūsų užimtą tvarkaraštį.

Šis maistinių medžiagų šaltinis maitina jūsų kūną sunkioms treniruotėms ar sunkioms dienoms prie stalo. Pasipilk degalų už viską, ką gyvenimas tau užmes. B grupės vitaminai padeda teikti pirmenybę bendrai sveikatai ir gerovei. Žiedadulkės, tai vertingas, biologiškai aktyvus bičių produktas. Bitės žiedadulkes renka pavasarį ir vasarą iš įvairiausių žiedų, laukinių ir kultūrinių augalų. Kiekvieno augalo žiedadulkių forma ir spalva ir netgi skonis yra skirtingi. Taip skraidydamos nuo žiedo prie žiedo, bitės žiedadulkes suvilgydamos nektaru bei seilėmis, sulipdo į mažą rutuliuką prie užpakalinių kojelių. Per vieną skrydį bitės surenka maždaug po 20 mg žiedadulkių. Žiedadulkių nauda, vitaminai: Svarbiausia bičių žiedadulkių sudėtinė dalis – pilnaverčiai baltymai (jų yra apie 26-40 proc.). Žiedadulkėse yra 5-7 kartus daugiau aminorugščių, negu jautienoje ir kiaušiniuose, be to, jose yra nukleino rūgščių ir nukleoproteidų, apie 20 proc. augalinių riebalų. Didelė dalis vitamino D. Žiedadulkėse yrair B grupės vitaminai: Bj, B2, B5, B6, PP, E, biotino ir folinės rūgšties. Jie stiprina nervų sistemą, skatina kraujo gamybą. Taip pat nemažai vitamino C ir rutino, kurie didina viso organizmo kraujagyslių, o ypač kapiliarų atsparumą. nuo sklerozės. Iš daugelio mineralinių medžiagų, aptinkamų žiedadulkėse, bene svarbiausias yra kalis. Jo yra 400 mg/100 g žiedadulkių.. Nemažai yra fosforo ir magnio, kurie reguliuoja medžiagų apykaitą, atpalaiduoja kraujagyslių spazmus, o geležis, cinkas ir kobaltas padeda kovoti su mažakraujyste.(Šaltinis;Bitininkas.lt) Bičių pikis – tai geltona, tamsiai ruda arba raudonai ruda bičių darbininkių surinkta medžiaga, skirta apsaugoti avilį nuo infekcijų. Žinoma, kad pikis pasižymi didžiule gydomąja galia, tačiau dar netgi ne viskas, ką jis gali, šiandien atskleista. Pikio poveikio spektras gana platus: naikina mikrobus, virusus, grybelius, slopina uždegimą, pasižymi antioksidacinėmis ir biostimuliuojamosiomis savybėmis. Žinoma, pikis, kaip ir kiti bičių produktai, vartojamas ne tik susirgus, bet ir profilaktiškai, sveikatai stiprinti. Be to, pikis – senėjimo priešas. Bičių pikis aktyvina žmogaus imuninę bei hormoninę sistemas. Be to, ši natūrali medžiaga beveik dvigubai suaktyvina ląstelių medžiagų apykaitą bei jų dauginimąsi – tai lemia žaizdų gijimą ir įvairių uždegimų slopinimą.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lakpritis Gruodis

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password